Bozüyük Türk Ocağı 2014 yılı etkinliklerine Serbest Kürsü tartışmasının ilkiyle başladı.Bütün Ocak şubelerinde ele alınan “Türkiye’de Hukuk” teması Bozüyük Türk Ocağı’nda şube başkanı AdemAvcu’nun yönetiminde serbest kürsü tartışmasıyla değerlendirildi. Çay ikramı eşliğinde devam eden sohbet toplantısı iki saat sürdü.
Adem AVCU, son günlerde Türkiye’de hukukun üstünlüğünün tartışılır hale geldiğini ve bunun çok tehlikeli olduğunu, ülkede insanların hukuka inancının azaldığını bunun en büyük sebebinin ise adliye ve emniyet teşkilatı mensuplarının gerekçesiz yer değişiklikleri ve görevden ihraçlar olduğunu, adalete güvenin sarsıldığı ülkede hukukun işleyemeyeceğini söyledi.
Demokrasinin en büyük teminatının hukukun üstünlüğü olduğu, hukukun üstün olduğu demokrasilerde insanların özgürce düşünebileceği ve fikir üretebileceği, hukukun işlemediği bir ülkede insanların kendilerini güvende hissetmelerinin mümkün olamayacağı bu nedenle düşünce özgürlüğünden söz edilemeyeceği dile getirildi.
2 saat süren sohbette hukukun üstünlüğünü gerçekleştirebilecek modern hukuk normlarına uygun bir anayasanın yapılması ve toplumun bütün kesimleriyle birlikte siyasi partilerinde hukuka saygılı olması gerektiği ifade edildi.
Bu yazi 15 defa okundu.