Skip to content
Eskişehir Türk Ocağı
  • Kurumsal
    • Kuruluş
    • Şube Başkanı
    • Yönetim Kurulu
    • Danışma Kurulu
    • Hars Heyeti
    • Gençlik Kolları
  • Türk Ocakları
    • Tarihçe
    • Kurucular
    • Ocaklı Büyüklerimiz
    • Tüzük
    • Ocaklı Yemini
    • Atatürk ve Türk Ocakları
  • Haberler
    • Duyurular
    • Bizden Haberler
    • Anma Günleri
  • Faaliyetler
    • Sohbetler
      • Perşembe Sohbetleri
      • Gençlik Sohbetleri
      • Konak Sohbetleri
      • Divan Sohbetleri
    • Millî Mefkûre Mektebi
      • MMM Başlangıç Sınıfı
      • MMM Gelişme Sınıfı
      • MMM İhtisas Sınıfı
      • MMM Geçmiş
    • Ramazan Faaliyetleri
      • Ramazan Konferansları
      • Ramazan İftarlarımız
      • Ramazan Yardımlaşmaları
    • Konferanslar
    • Yarışma -Sergi vb.
    • Gençlik Kurultayları
  • Kültür
    • Makaleler
      • Abide Şahsiyetler
      • Ölümsüz Yazılar
      • İnceleme Yazıları
      • Alıntı Yazılar
    • Tarih
    • Destanlar
    • Kitaplar
  • Albüm
  • İletişim
Duyurular

Galip Ağabeyi rahmetle anıyoruz…

Mar 12, 2018

Galip Ağabeyimizin 21. vefat yıl dönümü vesilesi ile Ocak Başkanımızın mesajı….

https://www.facebook.com/esturkocagi/videos/2036780516593839/

Yazı dolaşımı

Türkçemiz Geleceğimiz
Nevruz Bayramı 2018
RAMAZAN

.

 

MMM Başlangıç

MMM Gelişme

VIII. Gençlik Kurultayı

SON GÜNLER! ACELE EDINIZ!

VIII. Gençlik Kurultayı‘na katılınız. Bilgi için web sayfasını ziyaret ediniz.

www.genclikkurultaylari.com

Tebliğ göndermek için kurultay takvimi ve yazım kurallarını inceleyiniz.

Duyurular

YAZARLAR

Temel Okuma Listesi

Temel Okuma Listesi İçin Tıklayınız

esturkocagi

RAHMETLE, MİNNETLE Ömrü cepheden cepheye koşar RAHMETLE, MİNNETLE
Ömrü cepheden cepheye koşarak geçen, İki Kardeşi de şehit bir kahraman ailenin evladı, Millî Mücadelenin Erkân-Harbiye Reisi, iki mareşalinden birisi; Türk Ocakları’nın Hars Heyeti Başkanı Müşir Fevzi Çakmak’ı Hakka yürüyüşün yıl dönümünde rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Aziz ruhu şâd olsun.
Instagram post 17859878507510548 Instagram post 17859878507510548
Instagram post 18213472855047741 Instagram post 18213472855047741
HERKESE AÇIK olarak: Millî Mefkûre Mektebimiz HERKESE AÇIK olarak: 

Millî Mefkûre Mektebimizin ( Türk Ocak’ları Akademisi) dersleri ZOOM üzerinden herkese açık olarak çevrimiçi devam ediyor. 

14 Nisan 2021 Çarşamba Saat 21:00'de Bahar Dönemi Gelişme Sınıfı Öğrencilerimize, BŞEÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Halim DEMİRYÜREK hocamız tarafından "Yakın Dönem Türkiye Tarihi - 1" konulu ders ZOOM ortamından aşağıda belirtilen bağlantı üzerinden verilecektir. 

Bu bal-kaymak çeşmesinden beslenenler ne şanslı. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyor, hocalarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.
HERKESE AÇIK olarak: Millî Mefkûre Mektebimiz HERKESE AÇIK olarak: 

Millî Mefkûre Mektebimizin ( Türk Ocak’ları Akademisi) dersleri ZOOM üzerinden herkese açık olarak çevrimiçi devam ediyor. 

13 Nisan 2021 Salı Saat 21:00'de Bahar Dönemi Başlangıç Sınıfı Öğrencilerimize, Anadolu Üni. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim GÜRCAN hocamız tarafından "İletişime Giriş" konulu ders ZOOM ortamından aşağıda belirtilen bağlantı üzerinden verilecektir. 

Bu bal-kaymak çeşmesinden beslenenler ne şanslı. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyor, hocalarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.
Bu akşam; mağdur, mazlum, çileli, sürgün AHIS Bu akşam; mağdur, mazlum, çileli, sürgün AHISKA TÜRKLERİNİ konuşacağız. Unutulanları unutmamak üzere!
"Türkiye'ye İlk Seyahat" Şubat 1961 Bahtiyar V "Türkiye'ye İlk Seyahat" 
Şubat 1961
Bahtiyar Vahapzâde

http://www.eskisehirturkocagi.org/bizden-haberler/turkiyeye-ilk-seyahat/
Çin Büyükelçiliğinin Ankara Büyükşehir Bel Çin Büyükelçiliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e yönelik tehditkâr ifadelerini şiddetle kınıyoruz.
Türk Ocakları Genel Merkezinin 104 Emekli Amiral Türk Ocakları Genel Merkezinin 104 Emekli Amiralin Bildirisi Hakkındaki Açıklaması
Türkiye’nin meseleleriyle ilgili görüşlerini hür ve serbest bir şekilde açıklamak, her yurttaşın temel haklarındandır. Ancak, ülkemizin yakın tarihi; darbelerle, muhtıralarla örselenmiş demokrasisi dikkate alındığında, emekli üst düzey ordu mensuplarının toplu hâlde bildiri yayımlamalarının demokratik hakların kullanımının ötesinde algılanması kaçınılmazdır. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ihanetin milletimizin hafızasında tazeliğini korumakta olduğu bir ortamda, böyle bir bildiriyi yayımlamak, en iyi ihtimalle hamakat göstergesidir. 
Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında kişiler, partiler, sivil toplum kuruluşları görüşlerini serbestçe ifade ederlerken bir grup emekli amiralin bu konu başta olmak üzere birtakım kaygı ve görüşlerini ortak bir bildiri ile duyurmalarını fikir ve ifade hürriyeti bağlamında değerlendirmek mümkün değildir.
Kurmay eğitimi almış tecrübeli kişilerin, siyasi çağrışımları açık olan böyle bir bildiri yayımlamaları, Türk demokrasisi açısından son derce talihsiz ve tehlikeli olmuştur. Bildirinin gece yarısı yayımlanması, “milletimizin sinir uçlarıyla oynamak” sonucunu doğurmuştur ve bu kabul edilemez bir durumdur.
Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkındaki tartışmalar gerekçe gösterilerek yayımlanan bildiri; yurt içinde, yurt dışında ve Mavi Vatan’da Türk Devleti’nin bekası için bütün gücüyle operasyonlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istek ve deruni gücünü olumsuz etkilemekten ve ülkemizin dâhilî ve haricî düşmanlarını sevindirmekten başka bir işe yaramamıştır.
Bu yanlış bildiriye karşı gösterilen tepkilerin de demokratik hukuk devleti çerçevesinde olması, Doğu Akdeniz’de çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, ordumuzun şevk ve isteği açısından vazgeçilmez bir zorunluluktur.
Unutulmasın ki; Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe dönemleri geride kalmış ve darbeci zihniyet, 15 Temmuz gecesi, kahraman Türk Milleti tarafından bir daha geri gelmemek üzere tarihin sayfalarına gömülmüştür. Türk Ocakları olarak, Türk Milleti’nin millî iradeyi, demokratik hukuk devletini her zaman savunmaya devam edeceğine olan inancımız tamdır.
Büyük Türk Milleti’ne ilan ederiz
Daha fazla göster... Takip Et

Geçmiş Etkinlikler

Haber Akışı Perşembe Sohbetleri

İstanbul’un Kilidi: AHISKA

Nis 9, 2021
Haber Akışı MMM Gelişme Sınıfı

Yakın Dönem Türkiye Tarihi – 1

Nis 8, 2021
Haber Akışı MMM Başlangıç Sınıfı

İletişime Giriş

Nis 8, 2021
Haber Akışı Ölümsüz Yazılar

Türkiye’ye İlk Seyahat

Nis 7, 2021
Eskişehir Türk Ocağı

Proudly powered by WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

  • Anasayfa
  • Yönetim Kurulu
  • İletişim