Hemen ardından söz alan Eskişehir Türk Ocağı Hanımlar Kurulu Başkanı Neşe GÜLTEKİN konuşmasında özetle;

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

“Bugün Eskişehir Türk Ocağının, Eskişehirli Öğrencilerimize hediye ettiği dördüncü kütüphaneyi açıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Biz Eskişehir Türk Ocağı Hanımlar Kurulu olarak kitap konusuna özel önem veriyoruz.  Kitapsız bir hayat, sağır, kör ve dilsiz yaşamaktır. Bilgisayar ve siber alemin çok gelişmesine ve yaygınlaşmasına mukabil, kitabın yaşatılmasını ve hayatımızdaki yerini korumasını samimiyetle arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin kitap okumasını ve kitap ile barışık yaşamasını elzem görüyoruz. Vakit öldürmek yerine, mümkün olan her fırsatta kitap okumalıyız. “oku” emri ile başlayan Kur-an’ı kerime iman eden biz Müslümanların yeterince okumamasını hem anlayamıyor hem de düşündürücü buluyoruz. Biz Ocaklılar, şartlar ne olursa olsun okumalı ve okumayı teşvik etmeliyiz.”Dedi.

Konuşmanın ardından okul öğrencileri günün önemini anlatan ve Yavuz Bülent BAKİLER’e ait olan şiirlerden bir kaçını okuduktan sonra söz alan Yavuz Bülent BAKİLER büyüğümüz konuşmasında özetle;

“Aziz misafirler ve değerli öğrenciler. Sözlerime Bismillah diyerek başlıyorum. Şu an burada açılan kütüphaneye benim ismim veriliyor. Bu güne kadar çeşitli Üniversite ve kurumlardan çeşitli ödüller aldım. Fakat şu an içinde bulunduğumuz lisenin kütüphanesine benim ismimin verilmesi, şimdiye kadar aldığım ödüllerden ve hediyelerden çok daha kıymetlidir.

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Değerli misafirler bakınız Namık KEMAL diyor ki; “bir insanın zekâsı ne kadar kelime bildiği ile alakalıdır.” Bir insan kullandığı dil ile ilgili ne kadar az kelime bilirse aklını kullanmakta o kadar zorlanır. Bu anlamda batı dünyası sekiz yıllık eğitimdeki çocuklarının ders kitaplarını 71 bin kelime ile yazıyor. Japonya 44 bin kelime, İtalya 32 bin kelime, Türkiye ise 6 – 7 bin kelime ile kitap yazmaktadır. Hal böyle olunca elbette ki bizim gençliğimiz, batı gençliğinin arkasında kalır. Bakınız; batı dünyasında kitap, bir insanın ihtiyaç listesinin 18’inci sırasında Türkiye’de ise 122’inci sırasında. Görevim gereği gittiğim yerlerde, bizim kütüphanelerimizin bomboş olduğunu, buna rağmen batı kütüphanelerinde ise oturacak sandalye bulamayacak kadar dolu olduğunu gördüm. Batıda 3500 kişi ile 4000 kişi başına bir kütüphane düşüyor. Türkiye’de ise 64 bin kişiye bir kütüphane düşüyor. Evlerimizin yüzde 95’i kitapsız ve kütüphanesizdir. 4 milyon nüfuslu Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta ki kütüphanede 5 milyon kitap var. O yıllarda Türkiye’nin nüfusu 64 milyondu ve kitap sayımızda 1 milyon 100 bindi.” Dedi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim CEYLAN ise konuşmasında özetle;

“Yavuz Bülent BAKİLER büyüğümüzün burada açılan kütüphaneye büyük miktarda kitap bağışı ile katılması büyük önem arz ediyor. Çocuklarımızın bu kütüphaneden faydalanmalarını temenni ediyorum. Eskişehir Türk Ocağı Hanımlar Kurulu Başkanımıza, Şehrimizde kurdukları bu dördüncü kütüphaneden dolayı teşekkür ediyorum ve bu çalışmalarının devamını diliyorum.” Dedi.

Hemen ardından söz alan Eskişehir Valisi Sayın Mehmet KILIÇLAR ise konuşmasında özetle;

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Bu önemli günde Yavuz Bülent BAKİLER ağabeyimizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Bu güzel kültür hizmetine vesile olan okul müdürümüze, Eskişehir Türk Ocağı mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yavuz Bülent BAKİLER’in şiirlerini okuyunca kendimizi buluyoruz. Anadolu’nun yaşayan en büyük edebiyatçısı Yavuz hocamıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah ona hayırlı ve uzun ömürler versin.” Dedi.

Sonrasında bütün Misafirlerle beraber kütüphane açılışı yapıldı. Açılışı takiben okulun hazırladığı davete katılındı, davetten sonra Yavuz Bülent BAKİLER büyüğümüz okulun spor salonunda 2000 civarındaki öğrenciye hisli, coşkulu bir konuşma yaptı.