ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞI

2018 YAZ OKULU

  1. 1. Yaz okulu 25 Haziran veya 2 Temmuz tarihlerinden birinde başlayıp 10 Ağustos Cuma günü bitecektir.
  1. 2. Yaz okulunda öğrenciler sabahçı ve öğlenci olarak ayrılacaktır. Sabahçı öğrenciler 8.30’da alınıp, 12.30’dabırakılacak; öğlenci öğrenciler 13.00’da alınıp, 17.00’da bırakılacaktır.
  1. 3. Öğrenciler servisle alınıp servisle bırakılacaktır. Servisle Türk Ocağı anlaşacak, ücret konusunda veliler muhatap olacaktır.
  1. 4. Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Türkçe Okuma, Zeka Oyunları ve Satranç dersleri tüm gruplara ortak dersler olarak verilecektir. Atçılık, Okçuluk, Bağlama, Yüzme seçmeli derslerdir. Derslerin yanı sıra belirli zamanlarda bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecektir.
  1. 5. Dersler ilgili uzman öğreticiler tarafından yürütülecek olup, etkinlikler belletmenler eşliğinde gerçekleştirilecektir.
  1. 6. Öğrenciler kesin kayda geldiklerinde istedikleri seçmeli dersleri sırasıyla belirteceklerdir. Türk Ocağı öğrenci tercih sıralarını dikkate alarak öğrencileri 1 veya 2 seçmeli derse atayacak ve seçmeli ders grupları oluşturacaktır. Diğer dersler yaş grupları, Kuran-ı Kerim bilgisi vb. şekilde sınıflara ayrılacaktır.
  1. 7. Öğrencilere Türk Ocağı tarafından hazırlanmış çanta, not defteri, yaka kartı vb. temin edilecektir.
  1. 8. Kuran-Kerim, Elifba, Satranç takımları, Temel Dini Bilgiler kitapları, Türkçe Okuma kitapları Türk Ocağı tarafından sağlanacaktır.
  1. 9. Devamsızlıklar günlük olarak takip edilir ve mazeretsiz olarak devamsızlığı olan öğrencilerin (toplamda 5 gün) kaydı ücretler geri ödenmeksizin silinecektir.
  1. 10. Çarşamba günleri seçmeli derslere ayrılmıştır. Atçılık eğitimleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık M.Y.O.’da, yüzme saatleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzunda, Okçuluk Çukurhisar’da; diğer dersler Türk Ocağı binasında gerçekleştirilecektir.
  1. 11. Perşembe günleri öğrenciler Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim – Kültür ve Sanat Merkezi’ne (Sazova) götürülecekler orada eğiticilerin nezaretinde zeka oyunları ve satranç dersleri alacaklardır.
  1. 12. Taslak program ve kesin kayıt işlemleri ayrıntılı olarak aşağıda belirtilmiştir.

Taslak Program

1.ders2. ders3. ders
PAZARTESİKuran-ı KerimKuran-ı KerimTemel Dini Bilgiler
SALIKuran-ı KerimKuran-ı KerimTürkçe Okuma
ÇARŞAMBASEÇMELİ DERSLER
PERŞEMBEZekâ Oyunları / SatrançZekâ Oyunları / SatrançZekâ Oyunları / Satranç
CUMAKuran-ı KerimKuran-ı KerimTemel Dini Bilgiler

Seçmeli Dersler: Atçılık, Okçuluk, Bağlama, Yüzme

Sabahçı Gruplar: Evden alma-eve bırakma: 08.30 / 12.30

Öğlenci Gruplar:    Evden alma-eve bırakma: 13.00 / 17.00

Önemli Bilgi: Programda ders saatlerinde azalma olmadan yalnızca günler ve etkinlikler arasında değişiklikler olabilir.

Kesin kayıt işlemleri ve ücretler

  • Kesin kayıtlar 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında şahsen ilgili belgeler doldurulup Türk Ocağına gelerek yapılacaktır.
  • Başvuru Formu internet sayfamızdan indirilip doldurulacaktır. (eskisehirturkocagi.org)
  • Başvuru formunun yanında öğrenci ve velinin nüfus cüzdanı fotokopileri getirilmesi gerekmektedir.
  • Yaz okulu ücreti öğrenci başına 150 TL’dir. Ücretler / dekontlar kesin kayıt esnasında alınacaktır.
  • Kesin kayıtta istenen belgeler; öğrenci başvuru formu, ücret dekontu, öğrenci-veli kimlik fotokopisidir. Kesin kayıtta belgeler eksiksiz olarak teslim edilecektir. Program ücretleri
  • Herhangi bir seçmeli ders seçmeyen öğrenciler için yalnızca 150 TL ücret alınacaktır.

Seçmeli derslere ait bilgi ve ücretler:

Okçuluk: Okçuluk ile ilgili tüketim malzemeleri (Yay, Ok, Zihgir) bireysel olarak kullanılacağı için kişinin ölçüsüne göre olacak ve aile tarafından temin edilecek muhtemelen bunlar 450-500 civarında temin edilebilecek. Hedef tahtası ve yaylar demirbaş olarak (takriben 2100 TL) Türk Ocağı tarafından karşılanacaktır. (Haftada 2 saat)

Atçılık: At eğitimi, at binme için eğitmen ücreti aileler tarafından verilecektir. Eğitimler için kişi başı ücret: Bütün yaz okulu için 80 TL’dir. (Haftada 2 saat)

Yüzme: Yüzme için gerekli şort, bone, havlu, terlik vb. malzemeler ailelere bildirilecek ve ücretleri aileler tarafından karşılanacaktır. Yüzme havuzu ve eğitmen ücretleri aileler tarafından karşılanacaktır. Havuz ve eğitmenler için kişi başı ücret: takriben bütün yaz okulu için 250 TL’dir. (Haftada 2 saat)

Bağlama: Bu eğitimde bağlama gereklidir. Bağlamalar kişiye özel ve toplu alımlar için takriben 350-500 TL civarında olacaktır. (Haftada 2 saat)

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ