Bu şekilde şeker İ.Ö.O sekizincisi düzenlenen yarışmada beşinci kez birinci olarak bir rekor kırmış oldu. Yarışmacılara ayni ve nakdi olarak bir çok ödüllerle katılım belgesi, okul müdürlüklerine ise katılım belgesi ile beraber üzerinde Türk Bayrağının olduğu Altın yaldızlı bir plaket verildi.

Yarışma sonunda bir kapanış konuşma yapan Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim ÜNAL, “biz aslında bunu bir yarışma olarak yapmıyoruz. Çocuklarımızın kendi tarihleriyle, kendi kültürleriyle, kendi inanç değerleri ile bütünleştirmektir amacımız. Bu milletin evlatlarını analarının ak sütü gibi kendi kültürlerinden beslemektir. Bilge Kağan’ı, Hz. Ömer’i, Kutat-gu Bilig’i, Ali Şir Nevai’yi, Uluğ Bey’i, Emir Timur’u, Yavuz’u, Arif Nihat Asya’yı, Necip Fazıl’ı, Adsız Bey’i, bizim tarihimizi tarih yapan büyüklerini, o muhteşem mazilerini, şanlı tarihlerini bilecekler.

Sevgili çocuklar. Dünyanın hiçbir yerinde ne İngiltere’de, ne Fransa’da, ne de başka yerde üzerinde Türkçe yazan tişörtler giyen İrlandalılar,

 İngilizler, Fransızlar görmedim. Onların dükkânlarında da Türkçe isim yazan bir levha görmedim. Onların çocuklarından birbirinin yanından ayrılırken, Allaha ısmarladık, güle güle, diyen görmedim. Çünkü onlar kendi kültürlerine sahipler. Kendi kültürleri ile yaşıyorlar. Ama bizim memleketimizde maalesef bizim çocuklarımız bir birleri ile vedalaşırken ba bay diyorlar. Giydikleri gömleklerin üzerlerinde ve büyüklerinin açtığı dükkanların levhalarında yabancı isimler yazıyor.

Aziz aileler, sevgili çocuklarım; isminizin Ahmet, Mehmet, Zeynep olması pek fazla bir şey ifade etmiyor. Siz bu çocuklarımızın beynini kendi musikimizle, kendi kültürümüzle, kendi tarihimizle doldurmadıysanız eğer, çocuklarımızın isimleri ne kadar sizden olursa olsun maalesef siz olmuyorsunuz olamıyorsunuz. Bir gün bir çocuğumuza sordum ismini, Fidel dedi. Bir başkası Melis dedi. Şurada 110 Km. ötede Sakarya’da bu millet bir destan yazdı. Çanakkale’de bir destan yazdı. Kıyama kalktı. Fakat bu savaşı kazanmanız yetmiyor. Eğer ki sizler çocuklarınıza Fidel, Melis ismini koyuyorsanız, mücadeleyi burada kaybetmişsiniz demektir. Bu millet buna müstahak değil olmaz.” Diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.