Bu saldırı terörün kanlı yüzünü, bölücülerin insanlıktan nasipsiz caniler olduğunu bir kez daha gözler önüne sererken PKK ve sivil uzantılarıyla müzakere ederek bu meseleyi çözeceklerini düşünenlerin nasıl bir yanılgı içinde olduklarını da açıkça ortaya koymuştur.

Dağlarda Mehmetçiğe pusu kuran teröristleri kucaklayan sözde milletvekillerinin, bölücü dilin medyadaki borazanlarının bu saldırı karşısında hicap duymalarını, üzülmelerini beklemek safdilliktir. Yargısı, yürütmesi ve yasamasıyla Türkiye’yi yöneten bütün kesimler bir müddettir yoğunlaşarak devam eden bu saldırıların nihai hedefinin Türkiye’yi bölmek olduğunun farkında olarak hukuk devletinin icaplarını yerine getirmeli, teröristlerle kucaklaşanlar ve onları destekleyenler hakkında mevcut hukuk sistemini işletmelidir.

Türk milletinin sabrını sınayan teröristler ve onların iplerini ellerinde tutan odaklar iyi bilmelidir ki, Türk milleti derin tarihi ve sağduyusuyla böyle oyunları bozacak ve vatanın birliği ve bütünlüğünü her halükârda muhafaza edecek güce sahiptir.

Menfur saldırıyı gerçekleştiren piyonları, onların sözde sivil uzantılarını ve hepsinin arkasındaki odakları nefretle kınıyor, saldırıda şehit olanlara rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.